Björklingebon Emil Ekfäldt vann årets SM i vattenrutschbana i elitklassen.

– Det känns bra. Jag fick till ett bra finalåk, säger Emil Ekfäldt som slog banrekord med ett åk på 10 sekunder och 31 hundradelar. 

Det är andra året som Emil Ekfäldt lyckades knipa SM-segern. Också hans son Lucas Ekfäldt, 14 år, kunde bli mästare för andra gången, men han slutade på andraplats i juniorklassen. Att lyckas i vattenrutschbanan tycks vara ett släktdrag för Björklingefamiljen. När tidningen ringer upp Emil Ekfäldts pappa Conny och berättar om sonens seger blir han mycket glad, men tillägger kaxigt:
– Han har bara en överman. Och det är jag. Sist vi körde vattenrutschbana så slog jag honom. 

Emil Ekfäldt, som nu har två SM-titlar, bara skrattar. Bakom segern finns många badtimmar på äventyrsbadet Fyrishov i uppsala. Tävlingsformen kräver träning och engagemang.

–  Starten är superviktig. Sedan ska man ha så lite hudkontakt som möjligt mot banan och se till att hålla sig nere i svängarna, säger Christoffer Tilman, kommunikationsansvarig på Kokpunkten. 

I elitkassen var också tvåan Martin Lund från Uppsala. I juniorklassen vann Pontus Larsson från Stentorp, tvåa blev Lucas Ekfäldt och trea Angel Baggerman från Uppsala.

Finalbanan Double Racer har en längd på 77 meter och en fallhöjd på 14 meter.  Det var fjärde året som finalen av den blöta tävlingen ordnades på Kokpunkten i Västerås. SM-vinnaren Emil Ekfäldt kommer att få delta i en tävling i vattenrutschbana i Tyskland 7 december i år.