Detta blir femte året i rad som Cajsa Johansson är med i juryn. Hon är med i metodjuryn som ansvarar för tidtagningen och bedömer de tävlandes handlag och ”mise en place”, det vill säga förberedande av arbetsplats och ordning i köket.

– Det ska bli väldigt spännande och roligt. Det är väldigt givande att se svensk matlagning utvecklas och gå framåt hela tiden. Vi ska vara stolta över svensk gastronomi, nivån på kockarna höjs hela tiden och även vi i juryn måste hänga med, säger Cajsa Johansson.

I årets tävling ska deltagarna tillaga två rätter: den första med fasan och den andra rätten är vegetarisk.

– Fasan är en utmanande råvara och jag är nyfiken på vad kockarna kommer att använda för matlagningstekniker till den. Sedan är det kul att tävlingen fångar upp den vegetariska trenden och det kommer nog att bli häftiga rätter, säger Cajsa Johansson.

Vanligtvis ansvarar hon för Cajsa's Kök i Uppsala men hon ser juryuppdraget som ett välkommet inslag. I år arrangeras tävlingen i Malmö och Cajsa är en av tre medlemmar i metodjuryn.

– Jag brukar alltid återvända med inspiration och ny energi för matlagning. Jag tillbringar det mesta av tiden ute i matsalen med gästerna, men det är kul att se vad kockarna kan laga för mat, säger Cajsa Johansson.