– Det känns superkul att få ett pris som inte handlar om enbart bakning utan om hur vi driver företaget, säger Frida Leijon, som tidigare fått många utmärkelser för sin bakning, bland annat blev hon Årets konditor 2016.

I motiveringen till "Årets Nyföretagare 2018", står att de två på mycket kort tid byggt upp en lönsam verksamhet och etablerat sig bland ett antal starka konkurrenter. Och att de med små medel, hårt arbete och en aldrig sinande energi har ökat sin omsättning avsevärt och att tillväxten fortsätter.

Till vardags är Frida Leijon och Susanna Johansson sambos.

Hur går det att både leva och jobba ihop?

– Det går bara bra. Jag bakar och Susanna sköter det administrativa, vi kompletterar varandra och klampar inte in på varandras område, säger Frida Leijon.

I augusti 2017 startade de Leijon Stenugnsbageri & konditori i Sala Backe och i september 2018 öppnade de en filial i Svavagallerien. Frida Leijon är nöjd med hur allt utvecklat sig. Nu är det logistiken som de måste förfina. Allt bröd bakas i Sala Backe och transporteras ner till centrum.

Vad kommer att hända hösten 2019?

– Det får man se då, säger Frida Leijon.

Priset, som delas ut av Nyföretagarcentrum i Uppsala, innebär att Frida Leijon och Susanna Johansson är nominerade till den nationella tävlingen för nyföretagare.