Det säger Helena Hedman Skoglund, (L), ordförande i utbildningsnämnden och kommunalråd, om uppgifterna att Erik Ullenhag vill bli Liberalernas nya partiledare.

Helena Hedman Skoglund har tidigare uttryckt en vilja om att Erik Ullenhag ska kandidera och menar att hans profil som socialliberal rimmar väl med partiets kärna.

– Jag tycker också att det är viktigt att vi har flera kandidater som visar vägvalet för framtiden. Nu har han ju inte sagt det själv att han kandiderar men om det stämmer är det positivt, säger hon.

Mohamad Hassan (L), ordförande i arbetsmarknadsnämnen, också han kommunalråd, instämmer i Helena Hedman Skoglunds uppfattning.

– Det är jättebra att han ställer upp. Bra för att vi får fler kandidater och större dynamik i debatten. Det skulle vara tråkigt om vi bara hade en kandidat, säger Mohamad Hassan.

Han menar att det faktum att Erik Ullenhag uppfattas som mer socialliberal än NyamkoSabuni, är bra.

– Det finns en skiljelinje i hur man uppfattar de båda. Men sen vet jag att Sabuni har en socialliberal linje hon också. Hon är inte mindre socialliberal än Ullenhag, enligt min mening.

Mohamad Hassan hoppas att en ny partiledare också kan sätta mer fokus på ledarskapsfrågor inom partiet.

– Det handlar om att få en partiledare som visar hur ledarskapet ska utövas, säger han.