I två år har Uppsala Pride arrangerat sin festival i slutet av våren. I år har man valt att lägga festivalen i början av november istället.
Skälen till flytten är många, säger Anna Göthner, som är med i samordningsgruppen för Uppsala Pride. Ett är att nätverket ville få tid att utveckla den egna organisationen och vara aktiv under hela året, inte bara under festivalen. En annan att en festival i november kan få en annan prägel än om den hålls i solskenet på försommaren.
–  Det blir lite av en krypa in-festival, kanske är det mer lockande att gå på föredrag och gå och se på film i november. Tittar man både nationellt och internationellt är det många festivaler i maj och nu på sommaren. På det sättet kanske man vill resa till Uppsala från andra städer när vi ligger mer avsides i Pridekalendariet, säger Anna Göthner.

På Stockholm Pride är temat i år makt. Programmet för Uppsala Pride den 4 till 7 november är inte spikat än.
–  Vi ska ha fokus på antirasism, transpersoners rättigheter och på queerpolitik.
Tidigare år har Uppsala Pride varit med på Stockholm Pride med programpunkter. I år har man inga egna arrangemang där. Däremot har Uppsala Pride under året synts på andra sätt. I förra veckan höll Uppsala Pride en workshop på Queertopiafestvialen i Norberg. I maj var nätverket också med och arrangerade en manifestation på Stora torget i Uppsala, när en internationell dag mot homofobi och transfobi uppmärksammades.