11-åringen som åker runt på skolor och föreläser för att stoppa kränkningar och grupptryck, blev finalist i Årets nätängel junior 2018. I måndags vann hon priset under galan i Stockholm.

– Det var väldigt mysigt, och roligt att få träffa de andra nominerade, säger Maya Runhagen.

LÄS MER: Uppsalabo kan bli Årets nätängel

Det var den fjärde upplagan av Årets nätängel och priset delas ut av Mysaftey försäkringar. Med priset vill man hylla någon som sprider kärlek på nätet. Under galamiddagen presenterades vinnarna i olika kategorier och Maya Runhagen fick gå upp på scen och ta emot sitt pris i form av ett diplom och en kristallpokal.

– Jag var lite nervös, men sedan blev jag så glad så det var bara roligt.

LÄS MER: "Jag blev själv utsatt för grupptryck"

Hon går i årskurs fem på Hågdalsskolan i Uppsala. Efter att själv ha blivit utsatt för grupptryck på skolan, bestämde hon sig för att åka ut till bland annat skolor och föreläsa. Hon har även synts i SVT:s Lilla Aktuellt och Nyhetsmorgon i TV 4. Maya Runhagen har ett enkelt, men otroligt viktigt, budskap:

– Det jag tycker är viktigast är att våga hjälpa varandra, och våga säga stopp mot kränkningar och mobbning. Det måste finnas mer kärlek och mindre hat.

Efter föreläsningarna brukar Maya Runhagen få positiv respons från olika folk som hör av sig.

– Jag brukar få meddelanden där många skriver att det var en bra föreläsning och att de tog åt sig mycket. Att de känner sig starkare efteråt, det är väldigt roligt.

Hur ska du fira det här priset?

– Jag ska fira med mamma och min syster, vi ska äta någon god mat och ha det mysigt, säger Maya Runhagen.

LÄS MER: Maya tar metoo till grundskolan