I samband med ett medlemsmöte i Uppsala på torsdagskvällen diskuterades bland annat riksdagslistan. För närvarande står Emma Wallrup som förstanamn, men Uppsalavänstern vill ha en förändring.

– Riksdagslistan sätts på distriktsnivå, men enligt stadgarna kan en förening av vår storlek tvinga fram en konferens på distriktsnivå, säger Abe Bergegårdh, ombudsman för Vänsterpartiet i Uppsala län.

Så under mötet fattades beslut om en ny distriktskonferens som ska äga rum under våren.

– Den innebär i praktiken en omröstning om förstaplatsen på riksdagslistan, sammanfattar Abe Bergegårdh.

Tidigare har sex av åtta partiföreningsordföranden i ett upprop krävt att Emma Wallrup lämnar platsen som förstanamn på Vänsterpartiets riksdagslista i Uppsala län. Wallrup är för närvarande utesluten från Vänsterpartiets riksdagsgrupp, detta efter att ha anklagats för opassande uppförande mot en annan vänsterpartistisk riksdagsman, Jens Holm.

Så här kommenterar Emma Wallrup själv den nuvarande situationen:

– Jag är ledsen för det som hänt och tycker att många saker inte har hanterats på ett bra sätt men jag har försökt arbeta för det jag brinner för. Jag förstår att medlemmarna har känt oro med tanke på att vi går in i en valrörelse. Jag vill läka partiet så att vi inte har mer personkonflikter i media, de hör inte hemma där. Nu avvaktar jag vad medlemmarna beslutar och gör det jag kan för att styra allt rätt igen.

UNT har tidigare berättat om turerna i den turbulenta konflikten i partiet. Här hittar du några av artiklarna:

LÄS MER: Wallrup bör lämna sitt uppdrag

LÄS MER: Wallrup stängs av för trakasserier

LÄS MER: Wallrup tänker inte lämna sin plats

LÄS MER: Wallrup själv om turbulensen