Till ett jubel annonserade Tanim Rab att Draktränaren 3 snart skulle ta med sig de hundratals barnen på ett äventyr under sommarlovets sista vecka. Det var för tredje året i rad som Uppsala kommun anordnade Summer Cinema i samarbete med Parksnäckan. Och evenemanget har växt.

– Vi har haft bra uppslutning tidigare år men det har aldrig varit lika många människor som det är i dag, sa TanimRab chef för kulturhuset Grand samt evenemang vid Uppsala kommun.

Besökssiffran landade på 915 personer inför det digitala drakäventyret som senare under dagen följdes av det mörka country-eposet A Star is Born och superhjälteaction i Captain Marvel.

Artikelbild

| 915 personer tog sig till Parksnäckan för att se Draktränaren 3. Även A Star is Born och Captain Marvel visades under dagen.

– Det är viktigt att ha något för alla åldrar och i år känns det som att vi fått ihop en bra mix, sa Tanim Rab.

En högteknologisk rigg av LED-skärmar hade hyrts in för att man skulle kunna visa film utomhus i såväl strålande sol som regn och rusk. På första parkett njöt familjen Hägglöf/Bjärvner av sommarlovets sista dagar.

– Det är väldigt trevligt att passa på att göra något innan skolan börjar. Vi har varit här på Parksnäckan tidigare men aldrig på filmvisning, sa Andrea Hägglöf.

Det rådde en lugn och harmonisk stämning på Parksnäckan där skratt och ljudet av eldsprutande drakar blandades med dofter av popcorn, kokt korv, alm och blommor. Som bäddat för flera timmar av mys.

Artikelbild

| Självklart såldes det popcorn under filmvisningen. I bakgrunden berättar Tanim Rab att Draktränaren 3 ska visas – till publikens jubel.

– Vi hänger kvar här ett tag och tar dagen som den kommer, sa Andrea Hägglöf.