Det första brandlarmet kom in till polisen via Sos alarm, strax innan klockan 23.30 på söndagskvällen. Två bilar i ett parkeringshus på Bandstolsvägen hade stuckits i brand.

Branden kunde släckas av räddningstjänsten, och enligt polisen står det står det utom rimligt tvivel att någon, eller några, tänt på.

-Det har börjat brinna i två bilar som stod parkerade en bit ifrån varandra, och det händer inte av sig självt. Vi har upprättat anmälningar om skadegörelse genom brand, för bilarna och för parkeringshuset, säger Peter Jonsson, inspektör vid polisens länskommunikationscentral.

Någon övergripnade bild av skadorna på bilarna och på garagebyggnaden hade han inte vid 00.30-tiden under natten.

-Det ska vara minst två bilar som är totalförstörda, och sedan finns det ett okänt antal fordon som fått sekundärskador, av värmen och röken. Garaget i sig är byggt i betong, men det kommer att behöva saneras från sot, och detaljer, till exempel armaturer, har förstörts säger Peter Jonsson.

Strax därefter, vid 01-tiden, larmades polis och räddningstjänst till ytterligare en brand på Bandstolsvägen, där en personbil börjat brinna bakom en restaurang. Den branden kunde släckas utan större dramatik.

Vid det laget hade polisen skickat ett stort antal patruller till området.

-Vi har lagt allt vi har att skicka där uppe. Att hitta gärningsmännen är nog svårt, men det viktigaste just nu är att vi är synliga, och att dämpa situationen så att det inte kommer något mer.

Trots den höga polisnärvaron så fick man vid 02.30-tiden ett nytt larm, denna gång från kött- och frukthallen på Stenhammars väg.

-Där har man tänt eld på en mindre lastbil, och det har fått till följd att elden tagit sig på sidan av byggnaden och spridit sig upp mot nocken. Även en annan bil, parkerad i närheten, ska ha fått sekundärskador, säger Peter Jonsson. 

Skadorna på byggnaden beskrivs som mindre i omfattning, men på grund av spridningsrisken så har den anmälan som upprättats hos polisen rubriceringen mordbrand. 

Polisen har spärrat av området, och kommer under måndagen att genomföra en teknisk undersökning på platsen.

Peter Jonsson konstaterar att nattens bränder har varit något över det vanliga.

-Det här är en nivå extra. När man tänder eld på det här viset, inne i ett parkeringshus och nära en byggnad, så kan det ju få ödesdigra konsekvenser.

Hos polisen är man säker på att bränderna har ett samband, och man efterfrågar nu hjälp från allmänheten. 

-Det är inte alls säkert att det är samma personer som tänt på, men på ett eller annat sätt så hör det här ihop, och vi uppskattar om alla som sett, eller hört något, hör av sig till oss på telefon 114 14, säger Peter Jonsson.