Fredssamtalen om Jemen inleds på torsdagen. Delegationer från både regeringssidan och Huthirebellerna har landat i Sverige.

Det blodiga inbördeskriget i Jemen kan få ett slut på slottet och konferensanläggningen Johannesberg, beläget mellan Uppsala och Norrtälje och som drivs av Mariette och Manfred Kuhl.

Huthirebellerna och regeringssidan ska försöka att komma överens om en lösning på konflikten som rasat sedan 2014.

– Vi har lågt ställda förväntningar men det är positivt att samtalen nu startar, säger utrikesminister Margot Wallströms pressekreterare PezhmanFivrin till TT.

Klockan elva på torsdagsförmiddagen kommer FN:s sändebud Martin Griffiths och utrikesminister Margot Wallström att hålla i en presskonferens.

Huthirebellernas representanter anlände till Sverige i tisdags tillsammans med Martin Griffiths. Även Sveriges speciella sändebud för Jemen, Peter Semneby, samt Kuwaits ambassadör i Jemen reste med delegationen till Stockholm, enligt UD.

Medlingen under samtalen kommer att skötas av FN:s sändebud.

– Vi fick frågan tidigt från FN om vi kunde stå värd för konsultationerna, men man ska vara tydlig med att det är FN som leder medlingen. Sedan har vi spelat en viktig roll i att ha skapat förutsättningar för att parterna ska kunna mötas i Sverige, säger UD:s presschef Patric Nilsson.