I torsdags slog polis och Bombskyddet till mot en lägenhet i centrala Uppsala. Senare under kvällen greps en 30-årig man och i lördags häktades han misstänkt för förberedelse till mord.

Åklagare Michael Ehrencrona berättar att den misstänkta mannen troligen skulle tillverka en bomb och att det fanns en stor risk att han hade lyckats om inte polisen hade ingripit.

LÄS MER: "Han ville troligen spränga en annan person"

Redan under fredagen var polisen i kontakt med Uppsala universitet.

– Då ställde de allmänna frågor men då visste vi inte att det rörde sig om mer än vad som stått i tidningen, säger universitetets säkerhetschef Christina Boman.

Under måndagen kan Christina Boman dock bekräfta att hon åter varit i kontakt med polisen med anledning av kemikaliefyndet.

– Jag har pratat med polisen om en student på Uppsala universitet, säger hon.

Vad frågade polisen om?

– Jag får hänvisa alla frågor i det här ärendet till polisen, säger Christina Boman som är förtegen.

Det är dock ännu oklart om studenten som polisen frågade Uppsala universitet om är samma person som i lördags häktades misstänkt för förberedelse till mord.

– Jag har inga kommentar kring det i nuläget, säger åklagare Michael Ehrencrona.

Har ni haft något möte angående det här?

– Vi jobbar konstant med säkerhetsfrågor i organisationen men vi har inte haft något specifikt möte angående den här händelsen. Säkerhetsavdelningen tittar på ärendet och behöver vi göra något mer så gör vi det, säger Christina Boman.