När Isabell Segerstedt under året genomgick cancerbehandling blev hon kontaktad av smyckesdesignern Åsa Ingnell för att tillverka ett eget smycke som kunde säljas till förmån för Cancerfonden.

För att uppmärksamma smycket tog Isabell Segerstedt kontakt med ägaren till hennes tidigare arbetsplats, Birger Jarl i Uppsala, för att fråga om hon kunde få arrangera ett litet event till förmån för Cancerfonden.

– Ägaren sa att jag fick ha hur många event jag ville där. Vi började spåna och eventet blev större och större. Det mynnade ut i en galakväll som ska vara en fest för livet.

Mellan 250 och 300 personer har hittills anmält sitt intresse för galan som, förutom smyckesvisningen, kommer innehålla musik från Idoldeltagaren Martin Almgren, lotterier och en auktion med spännande objekt.

– Bland annat har Zlatan signerat en tröja som det står ”Kickoff Cancer” på. Med hjälp av Sirius fotboll har flera fotbollsklubbar hört av sig och skänkt signerade tröjor till auktionen. Landslagsspelaren Sebastian Larsson har skänk en tröja och den gamla fotbollsspelaren Figo har också bidragit med en tröja. Det är så många som vill vara med och bidra, säger Isabell Segerstedt.

Galan har fått namnet ”Kickoff Cancer” och det finns en anledning till det enligt Isabell Segerstedt.

– Det är för att galen sker sista veckan i september, just innan oktober och november som är de två cancermånaderna för män och kvinnor. Samtidigt kan man uppfatta det som att man sparkar bort cancern. Det har dubbel betydelse.