I fredags valde Aktietorget att handelsstoppa Uppsalabolaget Imints aktie och på måndagen offentliggjordes varför. Imint har tecknat ett nytt utvecklingsavtal med sydkoreanska Samsung. Avtalet ska enligt ett pressmeddelande innebära en anpassning av Imints mjukvara Vidhance som ska användas till en ny produkt som ännu inte är lanserad, men som inte ska vara en smartphone. Projektet är uppdelat i flera faser och har ett totalt värde på 800 000 kronor, ändå har beskedet fått bolagets aktie att rusa. Anlednings ska vara att om den nya produkten tas emot väl på marknaden kommer ett licensavtal generera royaltyintäkter till Uppsalabolaget.

På fredagen var så många aktier i omsättning att aktien alltså handelsstoppades. På måndagen återupptogs handeln och aktien handlades då för 82 kronor, att jämöra med en kurs på 54 kronor när aktien stoppades på fredagen. Under måndagen omsattes bolagets aktier till ett värde motsvarande 161 miljoner kronor och som mest hade kursen stigit med över 30 procent.

Imints vd kommenterar avtalet med Samsung i ett pressmeddelande:

– Vi är naturligtvis mycket stolta att få det här förtroendet från ett av världens ledande bolag inom konsumentelektronik. Även om ordervärdet inte är signifikant, så ger det oss en chans att visa våra förmågor både vad gäller teknikens potential och vårt sätt att hantera kundprojekt, säger Anders Lifvendahl som enligt uppgift just nu är på plats i Sydkorea för möten med Samsung.

Även under tisdagen var Imints aktie en av de mest omsatta på Aktietorget. Då sjönk dock bolagets aktie.