På Imints kontor, längst upp i Smålands nation, firade de 15 anställda i företaget med tårta. Anledningen var att man blev det senaste tillskottet på AktieTorgets marknad. Men det kunde lika gärna varit resultatet efter första dagens aktiehandel man firade. Vid 15-tiden på onsdagen hade man ungefär tredubblat värdet på aktierna.

– Det har varit en intensiv dag, det har kommit in många gratulations sms, säger vd Andreas Lifvendahl, samtidigt som det för andra gången på 30 sekunder plingar till i telefonen.

Imint är ett företag som producerar mjukvara för kamera- och videoinspelningar. Tidigare riktade man in sig på den militära och industriella marknaden, men nu har man bytt till ett mer konsumentrelaterat fokus. Det är en av anledningarna till företagets framgång tror Simon Mika, teknisk chef.

Artikelbild

– Det är en spännande teknik samtidigt som det är lätt att känna igen sig. Alla vet hur det känns att filman en dålig video. Med hjälp av vår teknik hoppas vi att fler ska våga filma, eftersom det blir bra kvalité.

Börsnoteringen är ett nytt steg för Imint i deras utveckling. Det tillåter dem att införskaffa nytt kapital på ett enklare sätt, ett kapital de ska använda för att växa.

– Vi ser ett år med stark tillväxt i både Uppsala och Kina. Under den första halvan av 2016 slår vi upp portarna mer permanent i Kina. Det säljs 1,5 miljarder smarttelefoner under ett år och en stor andel av dessa utvecklas i Kina, säger både Andreas Lifvendahl och Simon Mika.