Slagsmål, sönderslagna bilar och skott avfyrades i luften på fredagen. Sammandrabbningarna sker mellan två rivaliserande politiska grupper som aktiverats av det politiska vakuum landet kastats in i. Politiska ledare har förts bort från skådeplatsen i centrala delen av Bisjkek.
Sammandrabbningarna bröt ut trots nya besked från presidenten om att han är beredd att avgå när en ny regering väl har utsetts.
"Vi måste återupprätta rättsstaten så snart som möjligt. När en legitim verkställande makt har godkänts och vi återvänt till ett rättsstyre är jag redo att lämna presidentposten", skriver Jeenbekov i ett uttalande på presidentkansliets hemsida.
Presidentens u-sväng sker i ljuset av en maktkamp mellan rivaliserande politiker som alla gör anspråk på makten. Den forna Sovjetrepubliken saknar sedan flera dagar tydlig politisk ledning, efter det att landet kastats in i kaos efter parlamentsvalet i söndags.
Jeenbekov har inte gjort några offentliga framträdanden sedan oroligheterna bröt ut i måndags.
Uppgifter om attentat
Oppositionspartierna hävdar att söndagens val var riggat genom omfattande röstköp till stöd för partier som står nära Jeenbekov. Det officiella resultatet revs upp redan i tisdags, något som dock inte har lugnat läget i Bisjkek.
Våldsamma demonstrationer har avlöst varandra i huvudstaden. Parlamentsbyggnaden har stormats och landets korruptionsdömde expresident Almazbek Atambajev har fritagits, samtidigt som mängder av svårbedömda uppgifter sipprar ut från alla läger.
En medhjälpare till Atambajev påstod på fredagen att han utsatts för ett mordförsök, uppger statliga ryska nyhetsbyrån Ria. Bilder cirkulerar som visar hur en person riktar ett handeldvapen mot en bil. Uppgifterna har inte bekräftas av oberoende källor.
Stängda gränser
Landets mäktiga allierade Ryssland har gått ut och uppmanat säkerhetsstyrkorna att återställa den allmänna ordningen.
Enligt Omurbek Suvanalijev, som gör anspråk på posten som nationell säkerhetschef, har de kirgiziska gränserna stängts. Suvanalijev, med en lång historia av höga befattningar både inom polisen och i regeringen, hade i torsdags ett möte med chefen för ryska säkerhetstjänsten FSB – något som tyder på att Ryssland betraktar honom som en av de centrala aktörerna.
Rörigt i parlamentet
Premiärminister Kubatbek Boronov lämnade in sin avskedsansökan i tisdags, och den populistiske politikern Sadyr Japarov har gjort anspråk på posten som regeringschef sedan han under tumultartade former fritagits från ett fängelse, där han avtjänade ett långt fängelsestraff för gisslantagning.
Japarov godkändes av en majoritet av parlamentsledamöterna i en extrainsatt session som fick hållas på ett hotell, eftersom parlamentsbyggnaden intagits av demonstranter.
På fredagen entledigade president Jeenbekov premiärminister Boronov och hans regering.