Flera hundratal högerextremister befinner sig på Mynttorget. Motdemonstranterna svarar med ett antal smällare som kastades in och detonerade på torget. De har också kastat ägg och flaskor mot högerextremisterna. Då ställde sig ett 20-tal poliser med hundar som en mur mellan de båda grupperna.

Ett 40-tal journalister bevakar demonstrationerna från en särskild del av torget.

Diana Sundin uppskattar att det är uppåt 500 motdemonstranter, varav 300 står samlade utanför riksdagen.

En av grupperna med motdemonstranter har skingrats av polisen. Här ingick bland annat Brittans damgympa och Aktion mot deportation. Motdemonstranterna började kasta saker och störa högerextremisterna och poliser som bevakar infarterna till Mynttorget.

Flera personer har gripits, enligt polisens presstalesman Diana Sundin.

Stämningen är mycket irriterad, det skanderas slagord och det har hörts minst en kraftig smäll, rapporterar TT:s reporter vid Mynttorget.

Enligt polisen var det ett knallskott som briserade vid Riksbron. Ingenting finns om att någon skulle ha skadats vid detonationen.

Polisens mål är att stoppa direkt konfrontation mellan de båda grupperna, men har låtit motdemonstranterna hållas ett tag vid Mynttorget innan de måste lämna området.

När det första tiotalet högerextremister kom dit gick de rakt igenom folkmassan med motdemonstranter och möttes av slagord, skrik och knuffar. Polisen fick lotsa dem förbi kravallstaketen.

Elva personer, sannolikt alla danska medborgare, omhändertogs vid kontroll av två fordon vid Hornstull. Enligt polisen var de vänsteraktivister som togs med polislagens 13:e paragraf som grund, för att undvika framtida ordningsstörningar.

En ung man har också avvisats från området kring riksdagshuset.

I Kungsträdgården samlade nätverket "Vi är 94 procent" hundratals anhängare. Arrangörerna håller tal och artister uppträder från ett lastbilsflak. Senare började ett demonstrationståg med 500-1 000 deltagare röra sig från Kungsträdgården mot Raoul Wallenbergs torg, enligt TT:s reporter på plats. Ett av plakaten bär texten "Stoppa högerextremismen".

Vissa deltagare är maskerade med luvor eller sjalar för ansiktet, men majoriteten deltar helt öppet. Allt går lugnt till och många poliser följer tåget.

Det är högerextrema grupper som förr demonstrerade i Salem som fått tillstånd att demonstrera i Gamla stan.