Det blev en omskakande onsdagsmorgon för den 73-årige Märstabon. Han låg och sov men väcktes av konstiga ljud från köket.

– Först trodde jag att det var hustrun som höll på att städa. Men så brakade det till och jag hörde att glas krossades.

Åke klev genast upp och gick ut mot köket. I dörröppningen till köket mötte han en främmande man som kommit in genom köksfönstret.

Artikelbild

– Jag fick en chock och fick bara ur mig ett "hej".

Tjuven svarade något ohörbart och försvann snabbt samma väg som han kommit in i bostaden – genom det uppbrutna köksfönstret. Och tomhänt.

Åke Hedlund ringde genast till polisen.

– De fanns i närheten och var på plats efter bara ett par minuter. Polishunden fick genast upp ett spår efter tjuven, men vid skolan en bit bort tappade hunden spåret.

Artikelbild

Hustrun hade redan hunnit gå till jobbet när Åke vaknade av inbrottet.

– Men när jag pratade med henne nu senare berättade hon att det hade varit tre obekanta män i närheten av huset när hon gick till bussen på morgon. Det kan ha varit tjuvarna och trodde väl att kusten var klar när de såg henne gå ut genom dörren.

Artikelbild

– Det är otäckt att råka ut för inbrott när man själv är hemma. Nu hoppas jag att andra boende i området är uppmärksamma ifall tjuvar tänker slå till mot andra bostäder här, säger han.

Inbrottstjuven fick inte med sig något stöldgods. Däremot lämnade han ett förstört köksfönster med krossad ruta och kraftiga brytmärken efter sig.

På onsdagseftermiddagen var ingen misstänkt gripen. Spåren, efter troligtvis flera gärningsmän, tog slut vid ett p-garage, meddelar Märsta lokalpolis Jonas Junered.