Enligt Sveriges Radios trafikredaktion kan Arlanda bara ha en bana öppen fram till 18.30.

- Det skapar kraftiga förseningar. Just nu är det förseningar på minst 45 minuter till en timme, säger Åsa Öhman, pressansvarig på Swedavia, till TT.

- Det innebär att man använder en bana i stället för två. Prognosen säger att det ska bli några grader varmare under kvällen och då hoppas vi att det lägger sig, men just nu är det kraftiga förseningar på Arlanda, säger Åsa Öhman vid 17.30-tiden.

Snöröjning pågår och Swedavia uppmanar resenärer att hålla koll på statusen via webb och appar.

Uppsalabon Mattias Holmgren var på väg hem från Paris efter en jobbresa, men planet kunde inte landa på Arlanda.

- De sade att det var för halt på landningsbanan, så vi fick cirkulera i luften. Sedan märkte vi att vi gick ner för landning och började plocka ner vårt handbagage. Men då meddelade piloten att vi hade blivit tvungna att landa i Finland på Turku flygplats, berättar han.

Mattias Holmgren och de andra resenärerna har inte fått gå av planet och vet inte när de kan lyfta för att bege sig till Arlanda igen.

Planet skulle ha landat runt 17-tiden på Arlanda.

"Det är flera timmars långa köer och vi får förmodligen flyga hem imorgon. Just nu arbetar Norweigan air med att ordna transporter till hotell," skriver Mattias Holmgren i ett mejl till tidningen.

Flygbolaget Finnair meddelar i ett pressmeddelande att 41 av deras avgångar på torsdag ställs in. Det gäller bland annat flera flyg mellan Stockholm och Helsingfors. Finnair kommer att kontakta berörda resenärer. Det rapporterar TT.

Klicka på länkarna för att se torsdagens avgångar och ankomster.