Ikväll kommer Art Nation att spela på Farbror Blå. Medlemmen Sam Söderlindh, som nyligen flyttat från Sigtuna till Stockholm, är anledningen till att bandet är i trakten.

– Först och främst har Farbror Blå det absolut bästa köket du kan tänka dig, alla musiker som jag har tagit med dit har alltid sagt samma sak, därför känns det dumt att inte ta med mina bästa vänner ifrån Göteborg dit när alla är på plats i Stockholm. Jag har ju blivit lite av en hustomte på Farbror Blå, spelar eller styr ihop alla gig som genomförs där. Och jag är så extremt jäkla stolt över Art Nation, därför tänker jag att alla människor som känner mig eller bor i Sigtuna måste få ta del av vår musik, säger Sam Söderlindh.

Innan giget i Sigtuna har bandet bokat en intervju med radiostationen Bandit Rock.

Artikelbild

| Sam Söderlindh, medlem i Art Nation.

Vad händer härnäst?

– Det blir intervju på radiostationen Rockklassiker. Sedan sätter vi igång med vår nästa turné. Det första stoppet blir i ett slutsålt Lisebergshallen i Göteborg tillsammans med våra vänner i Mustasch och Hardcore Superstar, sedan ett gig tillsammans med The Poodles i Örebro, en stor festival som kommer att vara på Annexet i Stockholm. Sedan är det dags för alla sommarfestivaler. Parallellt med alla konserter så kommer vi att spela in vår nästa skiva som är planerad att släppas i början av 2019.

Tidningen har tidigare skrivit om Sam Söderlindh då han blev ny medlem i Art Nation. Han var tidigare ett fan av bandet, och blev bandets gitarrist.

Hur länge har du varit medlem i Art Nation nu?

Artikelbild

– Sedan i somras, jag kom med i bandet veckan efter att de slagit publikrekord på festivalen Sweden Rock festival, spelat för ett slutsålt Ullevi samt ett gig på Friends Arena. Det känns lite tråkigt att man missade det, men det tar vi igen nu.

Vad har hänt sedan dess?

– Vi har turnerat runt om i Europa samt en stor Sverige­turné. Sedan har vi precis släppt en ny singel som heter ’’Infected’’. Låten spelades in nere i Skara i Lasse Holms studio tillsammans med mästerproducenten Thomas Plec Johansson som mer eller mindre ligger bakom varenda mästerverk som kommer fram i dag inom hårdrock och schlager. Och sen så går ju allting så fort, helt plötsligt är man bekant med sina gamla idoler, står och dricker skumpa tillsammans med Max Martin på Grammis­galan eller spelar på utsålda festivaler i Tyskland där vi är det bandet som flest människor har kommit för att se.

Läs också:

Sigtunabo rockar loss med Art Nation