”Politik är att vilja”, sa någon. Det är synd att den politiska viljan, tvärt emot vad de tror sällan går hand i hand med väljarnas. Ta till exempel Moderaternas förslag om höjd pensionsålder. Inget direkt som applåderades av några arbetare!

Och du säger dig ”känna massor som vill arbeta högt upp i åldrarna”. Du får det nästan att låta som om de flesta av Sveriges arbetare delar din åsikt. Så är det inte!

Nej, jag och massor med mig, för att använda dina ord, tycker precis tvärt om och vill ha en sänkt pensionsålder. Jag arbetar på en arbetsplats med flera hundra arbetstagare och där har bara en handfull valt ditt alternativ, cirka 1,5 procent. Och ­detta har inget med ”vilja” att göra utan är helt ekonomiskt avgörande.

Kommuner borde känna ett ansvar och ligga före och få igenom en sänkning av pensionsåldern. Ert förslag försvårar för arbetslösa ungdomar och yngre att komma ut på arbetsmarknaden och få en anställning istället för att efter avslutad utbildning börja sin ”yrkesverksamhet” med att vara arbetslösa.