Insändare Angående 4 spår genom centrala Knivsta.

Läste i våras en klok insändare om alternativ dragning av de två nya spåren bort från det centrala Knivsta. Så klokt att avlasta det centrala, tätbefolkade Knivsta från tung godstrafik med farliga ämnen bland annat flygbränsle och även fjärrtrafik. Trunsta träsk behöver inte fler påfrestningar. Jag trodde då, att kommunledningen var beredd att stödja detta förslag.

Har just kommit tillbaka från mitt sommarboende i Sundsvalls kommun och upptäcker, att så kloka är de inte i kommunledningen.

Olyckor kan vi aldrig gardera oss emot till hundra procent. Tänk er ett tåghaveri med farligt gods till exempel flygbränsle i tätorten. Vem vill bo här då?

Vid alternativ dragning frigörs de centrala spåren för tätare pendeltrafik, som lär behövas med den befolkningsökning som väntas. Om vi ska åka längre än till Uppsala eller Stockholm finns tågtrafik 9 minuter till Uppsala och 29 minuter till Stockholm för byte till fjärrtåg.

Detta har jag gjort utan problem många gånger under de 14 år jag har bott i Knivsta. Trafikverket anser tydligen också att alternativ dragning är att föredra. Vad tycker Knivstaborna? Fråga för folkomröstning?