Insändare Förra måndagen fick vi i Danslinjen 2 reda på att kommunen har dragit ned på kulturskolans budget så mycket att två av våra danslärare måste sluta. Detta gjorde oss såklart både ledsna och arga eftersom kulturskolan är så viktig för oss.

Kulturskolan har varit en plats där vi har haft roligt ända sedan vi var små. För oss är danslektionerna en viktig del i vardagen, ett avbrott från den vanliga skolan. Dansen har stärkt vårt självförtroende. På danslektionerna har vi inte bara utvecklats som dansare, utan också som personer. Genom dansen har vi fått många vänner och starka band till lärarna. Vi blev jätteledsna över att behöva förlora lärarna som vi har så starka band till.

Dessutom kommer inte lika många ha möjlighet att utöva kultur längre eftersom det kostar mer för oss elever på kulturskolan. Alla kanske inte har råd att betala. Vi vill att alla barn i kommunen ska ha möjlighet att lära sig spela instrument, dansa, sjunga och utvecklas tillsammans som vi har gjort på Sigtuna Kulturskola.

Satsa mer på kulturen – den är väldigt viktig för oss unga.