Insändare Jag skulle ärligt vilja veta varför Sigtuna kommun vill att kommuninvånarna ska utföra sina ärenden, besöka vård och ta del av annan service utanför kommunen? För det är precis det man måste göra då det inte går att parkera mer än två timmar i Märsta.

Jag går själv på en behandling på Rehab på Södergatan. En behandling som landstinget erbjuder, men som finns i flera kommuner. Övervägde länge och väl om jag skulle skriva in mig för behandling i den kommun jag jobbar, eller den kommun jag bor i. Valde till slut hemkommunen, men det har jag senare bittert fått ångra. Några behandlingstillfällen kommer att ta längre tid än två timmar och frågan är – vad gör jag då?

Kommunala färdmedel är inte att tänka på då jag har tre kilometer från bostaden till närmaste busshållplats, och P-huset i Märsta är inte att lita på då det varit väldigt fullt den senaste tiden (misstänker att många som jobbar runt centrum använder den som dagparkering).

Skrev således till kommunen, för nog trodde jag att det fanns något alternativ, men svaret jag fick var att det finns inget annat än tvåtimmarsparkering, och vill man stå längre hänvisades jag till pendlarparkeringen – och den vet nog alla hur full den är efter klockan åtta.

Så min fråga till kommunen är: Hur har man egentligen tänkt med denna tvåtimmarsparkering? Varför kan man inte få stå längre, ens mot betalning? Tacksam för att få svar på detta.

Tills vidare kommer jag tyvärr fortsätta söka mig utanför kommunen då jag har ärenden att uträtta, vilket i längden är missgynnsamt för kommunen om fler kommuninvånare gör det samma.