Insändare Ibland känns det nästan livsfarligt och otryggt att vara i Märsta C. Småpojkar på cyklar åker vettlöst omkring på torget och angränsande vägar. De svänger runt hörnen i vild fart och vinglar omkring bland de gående som de är mycket nära att köra på.

Detsamma gäller tonåringar och vuxna svenska män, som inte heller använder ringklockan på cykeln. De cyklar i hög fart mellan de shoppande i alla åldrar. Om man som jag nästan dagligen promenerar från Märsta C ner mot stationen och tillbaks igen (Hälsopromenad) så råkar man bli påkörd i nerförsbackarna av ensamkommande? tonåringar som i full rulle kommer emot en.

Jag vet ju inte om dom lärde sig cykla i förra veckan eller om de behärskar att cykla bland gångtrafikanter. De vinglar hejdlöst över trottoaren så man vet inte om man måste handlöst kasta sig in i planteringen för att inte bli påkörd.

Är inte så snabb i benen längre. Jag behöver mina ben några år till. Ibland kommer de cyklandes bakifrån och om man är pensionär och ser och hör dåligt är det stor risk att man kliver åt fel håll och blir påkörd. Ingen använder ringklockan. Den ska användas i god tid så att den gående hinner uppfatta att cyklisten tänker tänker köra förbi.

Svenska herrar på cykel är nästan inte bättre dom. De tycks gilla fartens tjusning. Cykelnördargäng, såna med ”tävlingscyklar” och i full tuff träningsutrustning inklusive hjälm, kommer i grupper i full fart nerför backarna och genom centrum. Man hör bara den första swisha förbi men inte att det kommer 6-7 st likadana efter. Olycksrisken är stor för den gående. Hänsyn tar dom inte!

Ska vi i Märsta C behöva utsättas för dessa ”terrorister” mitt på ljusa dagen? Inför cykelförbud!