Till vardags jobbar 51-åringen som vd för Ica Försäkring – och genomförde i höstas en uppmärksammad könskorrigering från man till kvinna.

I nomineringen på tidningen QX:s hemsida står följande: ”Vd:n för Ica Försäkring berättade hur hon nu kan leva som den affärskvinna hon så länge känt att hon är. Med ens fick svenskt näringsliv en transförebild som med självklarhet tar plats och raserar murar i en extremt konservativ och mansdominerad sfär”.

Övriga nominerade i kategorin Årets homo-bi-trans-queer är Marika Karlsson (komiker), Nilla Fischer (fotbollsspelare), Sebastian Wallden (artist) och William Spetz (skådespelare, komiker och programledare).

– Det är en respektingivande samling kandidater som QX har tagit fram, så jag är djupt hedrad att vara en av dem, säger Sigtunabon Caroline Farberger.

Vad skulle det betyda för dig om du vann utmärkelsen?

– För mig personligen skulle det naturligtvis vara ett kvitto på att jag som transsexuell i näringslivet blir uppmärksammad för det. Men det är ännu viktigare att transsexuella generellt sätt skulle uppmärksammas, för det viktigaste budskapet som jag har, och som har varit vägledande genom den mediala uppmärksamhet som jag hittills har fått, det är att det måste vara en självklarhet att leva sitt liv och komma till jobbet som den man är.

Omröstningen pågår till och med 20 januari. Vinnaren utses på QX gaygala på Cirkus i Stockholm 4 februari.