En julgransplundring är inte bara lek och dans kring julgranen med barnen. Det är även ett bra tillfälle att träffa en ny kärlek, som Märstaförfattaren Katarina Torfason har erfarat. En julgran och vänner var allt som behövdes för att hon skulle fånga sin Fabian.

Efter att hennes make dog för åtta år sedan blev livet grått och tufft för Katarina. Men som de tre vise männen som gav gåvor till Jesus så dök tre män upp i Katarinas liv. De var gamla vänner från hemlandet Finland, som fick hennes ögon att öppnas för möjligheterna i livet. De berättade om hur de var förälskade i henne, och på det sättet förstärktes hennes självkänsla.

– Jag förstod att här är jag, här är min kropp. Jag är 70 plus, men ska jag gråta här i resten av mitt liv? Nej! Så det är nu bara att börja våga, säger Katarina Torfason.

Artikelbild

| Marés Lendway hjälpte Katarina Torfason hitta kärleken på en julgransplundring.

Hon gick in på en dejtingsajt, och träffade många killar.

– Det var inget som kändes bra, men man kunde göra roliga dikter av det, säger hon och skrattar.

Men så värvade hon gamla vänners hjälp.

– Det är värdefullt med sådana vänskapsband, där man vågar prata öppet om hur man har det, och hur man vill ha det, säger hon.

Det var vänninan Marés Lendway som fick den svåra frågan om hjälp av Katarina Torfason.

– Katarina sade att hon gärna ville träffa en man, hon ville inte vara ensam. Sen vände hon sig till mig. Och det kände jag ju igen. Jag tänkte, det här har jag hört förut. Det var grannen Fabian som ställde samma fråga till mig. De uttryckte samma sak, säger Marés Lendway.

Han var yngre, men åldern gjorde ingenting, tänkte hon. Det var ändå roligt att de både kom från Finland.

Marés Lendway såg till att bjuda in hedersgästerna Katarina Torfason och Fabian Lahdelma till sin julgransplundring.

– Han var finklädd i kostym, blanka skor och luktade så gott. Och hon var så charmig, säger Marés Lendway.

Katarina Torfason kände sig ändå osäker.

– Birgitta satt där också och var söt och smal, och jag såg ut som en stor padda! Jag var inte alls säker. Så jag satte mig strategiskt – mitt emot honom, så det var mig han skulle se, säger Katarina Torfason.

Och resten är historia.

– Så jag säger till alla kvinnor som vill ha en man, tummen upp för julgransplundring!

Och var finns offentliga julgrandingsplundringar i Sigtuna kommun? De finns bland annat på Arlandagymnasiet, Valsta kyrka, Odensala bygdegård, Norssunda kyrka, Rosersbergs församlingsgård och Råbergsskolan.

Läs mer

Kommunhusets gyllene par firar

Hoppet lever för konstentusiaster

Demonstration mot konsthallens nedläggning

Tävlar i grill-SM