ABS Wheels vd och ägare, Andie Lahdo, berättar att Märstaföretaget 2004 hade registrerat webbadressen abswheels.se men glömt att registrera samma namn med ändelsen ”.com”. Misstaget är klassiskt bland många små svenska företag som växer och blir större genom e-handeln.

– Vi trodde aldrig att vi skulle etablera oss utomlands, det låg inte i mina tankar när vi från början bara var en liten verkstad runt hörnet, berättar Andie Lahdo.

2011 bestämde de sig för att starta en e-handelsbutik och 15 månader senare hade hemsidan blivit etablerad i Sverige. Men 2012 började problemen.

– Ända fram till nu har vi kämpat med att få adressen abswheels.com och det har varit alltifrån miljonbelopp till tvåhundratusen kronor som piraterna krävt, säger Andie Lahdo.

Under tre år försökte Märstaföretaget köpa loss namnet genom olika medlingsföretag.

– Det var alltid olika krav på summor och ibland svarade dom inte alls berättar Andie Lahdo.

Därefter bestämde sig företaget för en ny plan: domänkaparen informerades om att de inte längre var intresserade. Under tre år svarade de inte på piraternas säljerbjudanden. Därefter bad de en vän köpa namnet åt dem, för en bråkdel av tidigare pris.