Trygghetscentret i Märsta har varit efterlängtat och har äntligen öppnat, även om den officiella invigningen äger rum 16 januari. Till centret kan du vända dig för att få svar på olika trygghetsfrågor. Även kommunens skuldrådgivare hittar man här.

– Skuldrådgivare hjälper till med skuldsanering, säger Thomas Mileborn, kommunens säkerhetschef, som också kommer att sitta på Trygghetscenter.

Vid arbetsstationen intill sitter Marie Unander-Scharin, Kvinnojouren Sigtunas ordförande och säkerhetsstrateg. Hon medverkar även i det nystartade Arlandanätverket mot människohandel.

Artikelbild

| Trygghetscenter i Märsta blir det första av sitt slag i Stockholms län, enligt Thomas Mileborn.

På Trygghetscenter går det också att söka alkohol- och tobakstillstånd. Handläggarna i sådana ärenden har viktiga roller i arbetet mot oseriösa krögare och organiserad brottslighet, enligt Thomas Mileborn.

Kommunpolisen Jonas Junered kommer också att sitta där.

– Polisen är intresserad av att vara där mer nu än vad tanken var från början, säger kommunalrådet Olov Holst (M).

Polischeferna tänker ha chefsmöten i lokalen. Eventuellt kan polisutredare utreda vissa brott därifrån.

Artikelbild

| Trygghetscenter i Märsta.

– Då ökar polisnärvaron ännu mer i Märsta. Märsta centrum har gjort stora investeringar för att få hit butiker. Nu gör vi vår bit för att öka tryggheten så att folk i högre utsträckning vågar komma och handla, säger Olov Holst.

Trygghetscenter i Märsta blir det första av sitt slag i Stockholms län, enligt Thomas Mileborn.

Artikelbild

| Trygghetscenter Märsta

Förebilden är Trygghetscentret i Karlstad som har funnits i tio år och som effektiviserat trygghetsarbetet i staden. Samma resultat förväntas av Sigtuna kommun.

Läs även:

Artikelbild

| - Märsta centrum har gjort stora investeringar för att få hit butiker. Nu gör vi vår bit för att öka tryggheten så att folk i högre utsträckning vågar komma och handla, säger Olov Holst (M).

Trygghetscenter etableras i år

Här ska Trygghetscenter ligga