Tidigare har tidningen rapporterat om stökigheter med ett ungdomsgäng i Valsta centrum under söndagen. Bland annat fick ordningsvakter, som patrullerade i området, bilens framruta krossad samt att en privatperson rånades på sin jacka av tre personer. Nu kommer även uppgifter om att en busskur på Vidargatan har blivit förstörd.

Jonas Junered ser kopplingar kring händelserna.

– Vi har under jobbat med flera aktörer för att säkra tryggheten i Valsta, men även säkerheten. Vi set den här helgen som ett bakslag. De samlingar som hänger i Valsta centrum har ställt till med skadegörelse mot myndigheter, byggnader, ordningsvakter och polisbilar. Anledningen till det kan vi inte förstå mer än att det här gänget tycks vilja att området ska vara deras, och att de inte vill ha andra aktörer där, säger kommunpolisen.

Har ni gjort några gripanden?

– Nej, det känner jag inte till. Däremot finns det misstänkta som är intressanta. Men det här är lika mycket en social fråga.

Kommer ni att fortsätta med trygghetsarbetet framöver?

– Ja absolut. Det är extra viktigt nu. Syftet med att vi är där med ordningsvakter och polisbilar är för att öka tryggheten för folk, och det har varit uppskattat. Vi har pratat med de boende och var på en medborgardialog så sent som i förra veckan. Det här är medborgarnas och allas mark.

LÄS MER: Stökigt ungdomsgäng härjade i Valsta