Problemen med hennes dotter började under sommaren 2015. Enligt Valstabon, som vi kan kalla för Bibbi, umgicks då hennes 13-åriga dotter med äldre ungdomar som vistades mycket i Valsta centrum.

– Barnen som hänger mycket i Valsta centrum, de är inte bara Valstabor utan även barn från Rinkeby och Tensta, säger Bibbi.

Dottern, som vi kan kalla för Veronika, började skolka och rymma hemifrån.

Hon skulle senare hittas på Sergels torg eller på T-centralen.

Veronika blev också självdestruktiv och skar och bet sig i armarna och slet loss hår.

Bibbi och dottern har haft många samtal och möten tillsammans med skolan, skolkurator, psykologer och annat. Det har skrivits många orosanmälningar och polisanmälningar om barnets försvinnanden.

– Jag själv bröt ihop och blev sjukskriven. Jag hade svårt att gå till affären för att handla, och sov dåligt på nätterna, för jag var alltid orolig att hon skulle sticka iväg igen, säger Bibbi.

Sista gången Veronika stack iväg hittade Bibbi henne vid Årby naturreservat i Eskilstuna tillsammans med ett 40-tal ungdomar. Då krävde hon att socialtjänsten i Sigtuna kommun skulle låta dottern bo på ett HVB-hem långt bort, där internet och telefon inte är tillgängligt.

På HVB-hemmet utreds det om Veronika har ADHD, är bipolär eller andra neuropsykiatriska sjukdomar.

– Hon är en snäll tjej som dras till farliga ställen där det figurerar droger, alkohol och vapen.

Hur länge dottern ska bo på HVB-hemmet beror på hur hon sköter sig.

Hur känns det att skicka bort sitt barn?

– Jobbigt. Men hon behöver komma härifrån. Det är enda sättet. Det spelar inte någon roll vad vi säger, de bryr sig inte och lyssnar inte. Min dotter har aldrig varit elak. Problemet är att hon inte mår bra av någon anledning.

Och då känner hon att hon hittar en plats hos gänget.

Bibbi får nu andrum.

– Nu är det dags för mig att hämta kraft så när min dotter kommer tillbaka så orkar jag mer, istället för att vara helt utsliten.

Fotnot: Detta är andra delen i Sigtunabygdens serie om hur invånarna påverkas av den lokala drogproblematiken. Mer artiklar inom kort.

Läs den första delen:

"Mamma vädjar om hjälp"