Det har han nu gjort och fortsätter att göra.

Men exakt hur mycket pengar som den 52-årige sjubarnspappan Hamza Alsaadi har skänkt vill han inte berätta, men att det är ett ansenligt belopp råder det inga tvivel om.

Flera gånger har han varit i hemlandet Irak och besökt ett boende för barn med Downs syndrom i Bagdad.

Artikelbild

| Hamza Alsaadi hjälper barn med downs syndrom i Irak.

– Jag lärde känna barnen och de som vi har hjälpt redan innan jag vann den här vinsten, och när jag vann var det självklart för mig att stötta dem ännu mer, säger Hamza Alsaadi.

Hur mycket bättre har det blivit för barnen?

– Det är inte som i Sverige där det finns välfärd för alla och så vidare. Det bidrag jag har gett betyder mycket för dem. Senaste gången bjöd jag med 40 barn till ett tivoli och var med dem där i tre till fyra timmar. Vi åt mat också. Det betydde mycket för både dem och mig.

En bidragande anledning till Alsaadis intresse för att hjälpa barn med Downs syndrom är bland annat att en av hans söner har det.

– Jag var på ett rehabiliteringscenter och träffade en man från Irak, och det är inte som här i Sverige där. Det är stor skillnad, och många har inte tillgång till skola eller rehabilitering på samma sätt och behöver all hjälp de kan få, säger 52-åringen.

Kommer du att fortsätta att hjälpa barnen framöver?

– Ja, visst. Jag kommer att göra det här i hela mitt liv.

När ska du åka nästa gång till Bagdad?

– I nästa månad kommer jag att åka. Då ska jag bjuda dem på tivoli, köpa kläder och leksaker och bjuda dem på mat. Det viktiga är att de blir glada.

Till vardags driver Hamza Alsaadi en taxirörelse i Märsta.

– Jag trivs bra med det, och har gjort det här i över tio år nu.