Det var för ungefär fem år sedan som Knivstabon My Skytt Rosén började med ridsport. Tävlat har hon gjort i ungefär fyra år.

– Min mamma har alltid hållit på med hästar. När jag var yngre var det dans som var min grej, men efter ett tag gick jag över till hästarna och det visade sig gå bra, säger Skytt Rosén.

Att det blev just dressyr har sin förklaring.

Artikelbild

| My Skytt Rosén slutade sexa på SM för D-ponny i dressyr i somras.

– Jag började med hoppning, och hästen som jag har i dag köpte vi för hoppning för att jag skulle ha lite kul och lära mig grunderna. Men det slutade med att jag blev lite rädd när vi kraschade några gånger i hindren och då valde jag att gå över till dressyr. I början tyckte jag att det var lite tantigt, men nu är jag glad att jag valde det och tycker att det är superroligt.

Det är Swedbank som delar ut det årliga priset. I motiveringen skriver banken: ”My har genom sin envishet, hårt arbete och talang lyckats ta sig långt i den sport hon utövar. I dag är My rankad som nummer ett i Uppland i dressyr på D-ponny. Hon tog sig också till SM 2018 med en hedersam sjätteplats i A-finalen. Därmed har hon visat prov på att vara en god förebild för ungdomar i Knivsta kommun”.

– Det känns jättebra att få den här utmärkelsen. Jag blev verkligen tacksam och glad när jag fick veta det, säger My Skytt Rosén.

Förutom äran belönas hon med 3 000 kronor.

– Jag har inte riktigt hunnit tänka på vad jag ska använda pengarna till, men det ska väl förhoppningsvis gå till en ny elithäst. Det kostar mycket att köpa en ny häst, men det här kan kanske bli ett bidrag till det.

Hur ser du på framtiden som dressyrryttare?

– Min ponny är just nu till salu, men blir han inte såld har jag tänkt att rida ett SM till och försöka ta medalj. Blir han såld har jag tänkt att köpa en ny stor häst och försöka kvala upp i trapporna och rida junior- och young rider-klassen på stor häst.