Vi sitter i villan i Sigtuna som Camilla Strand och hennes man Peter Strand flyttade in i för två månader sedan. Hemmet går i ljusa kulörer och det finns inga spår av flyttkartonger kvar.

– Vi fick den här möjligheten att flytta till Sigtuna och tog den, det är något vi drömt om länge.

Både Camilla och Peter är uppvuxna i Märsta och har varit gifta i över trettio år. Under hela sitt liv har hon brunnit för hälsa och träning. Många i Märsta känner igen henne från Zumba-passen. I flera år drev hon även eget företag som stress- och hälsoterapeut.

Artikelbild

| -Min förebild är Jesus. Jag ser honom som socionom och tittar på hur han mötte varje människa med nåd, kärlek och sanning.

– Jag tror vi är ande, själ och kropp och det är viktigt att dessa är i balans. Vi har behov på alla tre områden.

Tillsammans har de fyra barn, varav endast dottern bor kvar hemma. Ungdomar har alltid haft en särskild plats i hennes hjärta. Redan i tjugoårsåldern fanns tanken på att utbilda sig till socionom, men hon upplevde inte att tiden var rätt då.

– Jag var över fyrtio när jag en dag kände att det var dags att utbilda mig till det jag burit i mitt hjärta så länge. Jag var motiverad och det kändes som en kallelse.

Hon hoppas att människor som bär på en längtan ska våga bejaka den även om man hunnit bli äldre.

Artikelbild

| Jubilar: Camilla Strand fyller 50 år den 18 juli.

– När jag är gammal och sittter på hemmet vill jag inte behöva ångra det jag inte gjorde.

Sitt positiva tänkesätt grundar sig i vad hon gått igenom tidigare i livet, i form av allvarliga sjukdomar, olyckor med barnen och depression.

Artikelbild

| Hör ihop. Camilla och Peter Strand har varit gifta i över 30 år.

– Det hände en särskild grej som skakade om mig ordentligt. Jag blev paralyserad och visste inte hur jag skulle klara det. Jag lät rädslan öka till ångest och fobier.

En dag fick hon nog och fattade ett beslut att det var dags att göra upp med rädslan och bli fri.

– Om jag möter en situation idag där en tanke av rädsla kan komma väljer jag att stanna kvar istället för att fly. Jag måste möta rädslan för att besegra den.

Hon menar att nuet är det enda vi kan påverka, stress finns i det förflutna och framtiden.

– Jag har blivit bra på att leva i nuet, och fokusera på det som fungerar i livet. Gårdagen är förbi, morgondagen har vi inte sett, men idag finns hjälp.

Den 18 juli fyller Camilla Strand femtio. Födelsedagen ska hon inte fira på något speciellt sätt utan en resa är planerad till senare.