Lisa Larsson har jobbat som bröllopsfixare i fyra år. I april 2015 startade hon en bröllopspodd som heter just ”Bröllopspodden”. I dag är det den största podcasten om ämnet i landet med 20 000 lyssnare.

– Jag brinner för att inspirera. Jag vill att brudparen ska få tips, råd och inspiration för att kunna planera denna drömdag, säger Lisa Larsson.

I dagarna håller hon också på att lansera ett planeringsverktyg för bröllopspar på internet, det vill säga en digital bröllopsfixare.

– Det är en snabbkurs för brudpar i hur man gör vid bröllop. Man får steg för steg lära sig hur man ska planera så det blir lättare, så man håller sin budget, och får vad man vill ha, säger Lisa Larsson som tar emot mig i sin nya, moderna lägenhet i centrala Knivsta.

Lägenheten är minimalt och stilfullt inredd med mycket gråa nyanser. Böckerna på bordet i vardagsrummet är tjocka böcker om bröllop.

Hon har nischat sig på bröllop och det är just därför hon har blivit stor som podcastare.

– Det finns ju inte många bröllopspoddar. När jag började med bröllopspodden fanns det ingenting. Detta är ju fortfarande relativt nytt, men jag älskar att lyssna på olika poddar. Du kan gå och samtidigt få inspiration.

Hon berättar att hon intervjuar och pratar med gäster varje vecka – brudpar som har haft lyckade bröllop samt specialister i branschen som florister och designers. Det är samtal om etikett, musik, alkoholfri fest, toastmaster med mera. Hon åker runt för att träffa sina gäster och spelar in med hjälp av sin mobilstudio som består av en podcastspelare och små mikrofoner, så kallade myggor.

– Jag har en producent som klipper inspelningarna.

Lars Wallin var hennes första gäst.

– Han är Sveriges skickligaste haute couture designer och har en egen brudklänningskollektion, säger hon.

Bland hennes första gäster fanns också Tove Lejon, Sveriges första bröllopskoordinator.

– Jag var så nervös att jag glömde trycka på inspelningsknappen. Så vi fick göra om det, säger hon med ett skratt.

Är det många som gifter sig i Sverige?

– Cirka 50 000 brudpar per år. Och det har blivit en liten ökning de senaste åren på grund av de kungliga bröllopen. Jag tror att många vill fira kärleken nu, och vågar fira den.