Händelsen ägde rum den 18 november förra året. Ute på öppen gata i Tingvalla attackerade en 30-årig man en kvinna, som var hans hustru, och en annan man när de klev ur en bil på en parkeringsplats.

Kvinnans man har nu dömts till tio års fängelse för mordförsök. Han ska också betala skadestånd på sammanlagt nära 300 000 kronor.

Enligt domen från Attunda tingsrätt som meddelades på torsdagen var attacken mot de två personerna våldsam. 30-åringen slog dem med basebollträ och högg med kniv. Bland annat högg han mannen i bröstkorgen flera gånger. Kvinnan blev nedslagen, och mannen fortsatte sedan att slå mot huvudet och hugga henne med kniv.

Attacken upphörde först när ett vittne avbröt mannen. Vittnet var en förbipasserande man som såg vad som hände och sedan lyckades få stopp på gärningsmannen. När den angripna mannen försökte fly följde gärningsmannen efter, och vittnet ställde sig då mellan dem och avvärjde angreppet. När gärningsmannen då i stället sprang och angrep kvinnan följde vittnet efter och lyckades även där få stopp på attacken.

Den 30-åriga mannen har förnekat att han har försökt att döda sin hustru och den andra mannen, men medger att han har använt visst våld. Enligt domen har attacken varit helt oprovocerat, och mannen har använt "hänsynslöst och upprepat våld".