Natten mellan söndag och måndag försvann en tacka från Ölsta gård.

– Jag trodde först att den hade rymt. Senare tänkte jag att kanske en lokatt hade tagit den, säger Anna Edbom, som äger cirka 40 får.

På tisdagsförmiddagen den 20 september märkte hon att ett staket var nere på ett ställe och att gräset var nertrampat. Hon följde spåret som ledde till en åker där det fanns en massa blod. Spåret ledde vidare till ett stort dike med stora och blodiga plastsäckar.

Artikelbild

| Tarmarna hittades vid plastsäcken.

I diket, som var cirka 25 meter från hagen där fåren betade, upptäckte hon fårets tarmar.

– Jag vet inte riktigt vilka delar av tackan tjuvarna har tagit. Men tarmarna var där. De har avblodat henne, tagit vad de vill och åkt därifrån. Det är min gissning. Och jag är jätteledsen, för jag kan inte tänka mig att de har bedövat henne, säger Anna Edbom.

Hon har nu plockat bort de andra fåren från hagen till en annan plats, där hon ska utöka besöken hos fåren så att inte samma sak händer igen.

Hon har också polisanmält händelsen.

Enligt polisens mediecenter har detta inte hänt tidigare i trakten, något som Anna Edbom inte håller med om.

– Något liknande har kanske hänt för tio år sedan. Vi jobbar i dag med ett fall om slaktade gräsänder i Sundbyberg, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

Men Anna Edbom berättar att det har försvunnit och slaktats får i Märsta sedan förra året från bland annat från Droppsta gård.

– Men man har kanske inte polisanmält händelsen. Jag polisanmäler det här för att jag vill att folk håller ögonen öppna. Det här är bland de värsta mardrömmarna man kan uppleva som djurägare, säger hon.