Den årliga upptaktsträffen för allsvenskan är ett event där media får chansen att träffa de allsvenska tränarna och minst en spelarprofil från varje lag. Scenprogrammet, 19 mars, kommer även att tv-sändas via streaming under kvällen med start klockan 18.30.

Det här är andra året i rad som upptaktsträffen hålls på Clarion Hotel på Arlanda flygplats.

Kaveh Sarvari berättar varför:

– Det finns flera orsaker. Bland annat att upptaktsträffen ligger så tätt inpå ligastarten och att klubbarna är inne i sina sista förberedelser, detta gör att det är smidigt för klubbarna att ta sig till Arlanda. Särskilt för lag som behöver åka långt som Malmö FF och Östersund.

– Vi gör även årliga utvärderingar, och efter förra året visade det sig att Arlanda var en bra plats att ha det på. Hotellet är också duktiga, och det finns en stor bankettsal där vi kan ha ett scenprogram för tv-sändningen.

Är upptaktsträffen i Arlanda för att stanna?

– Vi gör en ny utvärdering efter varje år, så det återstår att se. Tidigare år har det flyttats runt på olika ställen, men det beror på flera saker som ekonomi, logistiskt och tillgång till viss typ av lokaler.

Bakom eventet står Föreningen svensk elitfotboll. Tidigare gjordes det tillsammans med Svenska fotbollförbundet. Sigtuna kommun har inte varit involverat.

Fotbollsallsvenskans premiäromgång spelas 31 mars–1 april.