Larmet inkom strax före klockan 15. Hela 15 brandenheter tillkallades och flera lägenheter utrymdes under släckningsarbetet.

Initialt så räknade räddningstjänsten med att fortsätta släckningsarbetet in på kvällen men branden har varit svårare än väntat att släcka. Elden har spridit sig och hela vindsvåningen kommer att förstöras.

- Vi kommer att fortsätta släcka utifrån under hela natten, säger Johan Wisnes, ledningsbefäl hos Storstockholms räddningscentral

Artikelbild

Eftersom taket på huset riskerar att rasa in har räddningstjänsten evakuerat rökdykarna som jobbat på vindsvåningen. En kranbil har kallats in.

- Vi kommer att lyfta ned hela taket med kranen så att vi kommer åt med släckningen utifrån, säger Johan Winsnes.

De som bor i huset har fått hjälp med att hitta någon annan stans att övernatta.

- Ingen av dem kommer att kunna återvända inom en snar framtid. Brandskadorna har inte nödvändigtvis skadat lägenheterna så mycket men vattenskadorna från släckningsarbetet kan det vara annorlunda med, säger Johan Wisnes.

Artikelbild

Polisen har en stor avspärrning kring branden för att ge räddningstjänsten utrymme att arbeta. En förundersökning om mordbrand har inletts.

- Det finns ingen hotbild eller vittnesuppgifter som pekar på att den är anlagd men vi gör de utredningsåtgärder som är rutin, säger Carina Andersson, vakthavande befäl hos polisen.

Polisens tekniker kommer att genomföra en brottsplatsundersökning när branden är släckt och det går att beträda den.

Under natten så rasade taket in och räddningstjänsten har en kranbil på plats som håller på med att riva taket.

- Vi är inne i eftersläckningsarbetet nu sedan 02 ungefär och kommer att vara kvar en bit in på förmiddagen, säger Erik Westring, ledningsoperatör hos Storstockholms räddningscentral.