Klockan 03 natten till fredagen 6 juli vaknade en kvinna i Sigtuna av skrik utanför sin lägenhet. När hon tittade ut genom fönstret möttes hon av berusade ögon och en näve som krossade glasrutan.

– Jag var livrädd. Det kändes som om jag var med om en terrorattack i mitt eget sovrum, säger hyresgästen som vill vara anonym.

Flera lägenheter fick rutor krossade. Mannen, en 22-åring, greps av polisen. Han bor granne med kvinnan som uppger att han varit påtänd tidigare och haft vilda fester. Kvinnan upplever att hon inte fått stöd av Sigtunahem.

– Vi är fem drabbade familjer och ingen har fått några uppföljande samtal, säger hon.

Paloma Labbé, marknadschef på Sigtunahem, säger att hyresgästen gärna får höra av sig igen.

– Så får vi veta vad hon upplever att hon inte får för stöd, så kan vi bemöta det.

Sigtunahem har ingen åtgärds- eller krishanteringsplan för när rutor krossas. Paloma Labbé tipsar om att det kan ingå krisstöd i hemförsäkringen.

– Om en händelse bedöms vara en krissituation kan vår krisgrupp sättas in.

Dagen efter händelsen kom 22-åringen i sällskap av sin pappa och bad om ursäkt för sin framfart. Han hävdade att han förmodligen blivit drogad och inte mindes något av händelsen.

­– Vi är alla överens om att det var modigt att gå runt. Heder åt den ångerfulla grabben och hans pappa. Vi har pratat och kramats och han fick komma in och se fönstret och höra hur jag upplevde det, berättar kvinnan.