Polisen fick totalt 34 anmälningar om bilbränder förra året i kommunen.

Antalet bilbränder var flest under mars månad med 12 anmälningar. I november var det inga alls.

Två bilbränder har skett i Sigtuna och Rosersberg, fyra i Arlanda stad, och resterande 26 i Märsta. Parkeringen vid Vikingahallen är hårt drabbad, enligt Jonas Junered.

– Det är helt olika syften med bilbränderna. Gärningsmännen verkar ha olika mål med sina bränder, säger kommunpolisen Jonas Junered.

Eftersom bilbränderna har skett på olika sätt, och på olika typer av platser, tror han att det rör sig om olika gärningsmän.

– Fast jag kan inte vara hundra, då vi inte har gripit någon, säger Jonas Junered.

I länsstatistiken för Stockholms län är det sex kommuner som har fler bilbränder i förhållande till folkmängden.

Enligt den statistik som Bråttsförebyggande rådet för, var det inga anmälningar om bilbränder i Sigtuna kommun 1975-2015.

Under januari till september 2017 har försäkringsbranschen lagt extra resurser på att granska bilbränder, enligt Larmtjänst, en branschgemensam organisation med syfte att bekämpa försäkringsrelaterad brottslighet.

Försäkringsbolagen har under perioden gjort 325 utredningar av bilbränder i hela landet. Drygt hälften av dessa har visat sig vara försök till försäkringsbedrägeri, därmed har försäkringsbolagen beslutat att inte betala ut ersättning för 177 av bilbränderna till ett sammanlagt värde av 10 miljoner kronor.

I många fall har försäkringstagaren även polisanmälts för försök till bedrägeri.

Utredningarna fortsätter.

– Larmtjänst sammanställer just nu årsstatistiken som väntas bli klar i mitten eller slutet av februari, säger Joacim Londér, pressansvarig på Larmtjänst.