Liksom tidigare år firas midsommar på flera platser i kommunen. För den som vill vara med och klä midsommarstången finns chans till det redan på torsdagen i Rosersberg och nära Lilla torget i Sigtuna.

I Rosersberg är det idrottsklubbens medlemmar som ordnar firandet. På torsdagskvällen kläs midsommarstången vid RIK:s klubbstuga, nära Råbergsvallen. Sedan fortsätter festligheterna dagen efter med dans, fiskdamm, lotterier och tre-kamp.

Även i Valsta kläs midsommarstången gemensamt, men här börjar firandet på fredagen.

Artikelbild

| På fredag blir det dans och lekar kring midsommarstången på flera platser i kommunen.

– Vi firar dubbelt denna gång eftersom det är tjugonde året som vi har midsommarfirandet i Valsta, säger Lola Svensson, samordnare på Valsta utveckling som står bakom arrangemanget i samarbete med Sigtuna kommun och Valsta-Steninge stadsdelsförening.

I Lunda är det Lunda hembygdsförenings medlemmar som arrangerar midsommarfirandet. Här inleds dagen traditionsenligt med en andakt vid kyrkan.

– Därefter blir det traktortåg för blomsterplockning, vi reser stången, dansar och leker. Det blir levande musik med lokala spelmän, fika samt glass åt alla barn, berättar Åsa Lindholm, ordförande i Lunda hembygdsförening.

För den som bor i Märsta med omnejd hålls midsommarfirandet i Sätunaparken tillsammans med Märsta folkdansgille. Efter dansen och lekarna här bjuds alla barn på något att dricka.

I Sigtuna uppmanar hembygdsföreningen alla barn och vuxna att ta med sig blommor till majstången som kläs på torsdagskvällen. Även här fortsätter firandet på fredagen.

Här är platserna där du kan fira midsommar:

Märsta: Midsommarafton, fredag 21 juni, klockan 11.30 i Sätunaparken. Efter dansen och lekar bjuds alla barn på något att dricka.

Sigtuna: Torsdag 20 juni kl 19 kläs majstången tillsammans i Trekanten, Lilla torget. Fredag kl 14 tåg med majstången från Trekanten till Borgmästarängen där Märsta folkdansgille leder dansen.

Rosersberg: Torsdag kl 18 midsommarstången kläs vid Råbergsvallen. Midsommarafton bärs stången från klubbstugan till lekparken kl 14.30. Det blir dans, lotterier, fiskdamm mm.

Valsta: Firandet börjar kl 11 på fredag 21 juni. Alla uppmanas att ta med sig blommor till stången. Det blir dans till musik av bröderna Kazen-Orrefur. Föreningar säljer mat och fika. Tända grillar finns på plats.

Vidbo: Traditionellt firande som startar kl 12 och arrangeras av Widbo hembygdsförening. Dans runt stången och fiskdamm.

Lunda: Midsommarafton som startar vid kyrkan kl 12. Traktortåg kl 13 och stången reses kl 15. Dans kring stången till levande musik, kafé i kyrkskolan och glass till barnen.