Klockbacken i Sigtuna kommer att bli blommig – än en gång har 4 000 blomlökar planterats på platsen.

Planteringen är ett årligt projekt av Sigtuna Rotaryklubb. Tillsammans med cirka 100 elever från St Pers Skola har de i år klarat av jobbet under ett par timmar på onsdagen.

– Cirka 48 000 lökar har planterats under de år vi har hållit på. Framförallt är det gula påskliljor, men även blå scilla har planterats. Vi väntar nu på våren för att åter få uppleva blomprakten i Sigtunas klockbacke, säger Bertram Langemar, projektledare, Sigtuna Rotaryklubb.

Artikelbild

| Klass 2 B från S:t Pers skola i Sigtuna planterade blomlökar i Klockbacken i Sigtuna, 2016.

Klubben har gjort detta i tolv år nu. Varför tröttnar ni inte?

– Vi tycker att det är ett viktigt projekt att försköna stadsbilden med hjälp av skolbarn från St Pers skola. Barnen tycker att det är jättekul. Jag minns en liten grabb som sade: "det här är det roligaste jag har gjort i hela mitt liv"!

Enligt Bertram Langemar har Sigtunabor och besökare till staden uttryckt ofta sin uppskattning på våren när hela klockbacken står i blom.

– Man kan ofta se besökare, fulla av beundran, stanna upp och fotografera blomprakten på vårarna. För att vidmakthålla blomprakten måste vi ständigt förnya planteringen av blomlökar, säger Bertram Langemar.