När tidningen når Carola Häggkvist veckan innan premiären har hon precis avverkat en av flera repetitioner inför de kommande julkonserterna.

– Vi jobbar på högvarv. Det är alltifrån kören, in- och utgångar och mycket kreativitet. Det känns fantastiskt bra, säger hon.

Hur kom du på idéen till det här?

– Jag har haft en dröm och idé om att uppträda i en lada i kanske 20 år. Jag har velat hitta en plats där man kan vara lite mer fri och bjuda in publiken, vinter, vår, sommar och höst till olika event eftersom jag gör olika musikstilar. Sedan var det en i branschen som berättade att Per Taube har en lada, och honom känner jag lite grann. På den vägen är det.

För en tid sedan berättade Häggkvist om de musikaliska ramarna för konserten. Nu har det börjat klarna än mer vilka låtskatter ur hennes breda julkatalog som kommer att framföras.

– Jag vill värna om julens integritet, både som troende artist, som tror på julens budskap, och med den erfarenhet som jag har fått från Betlehem där jag har spelat in tre av min sex julalbum. Det här blir den jul som jag vill presentera. Jag har även ett Elvisarv med låten ”O come all ye faithful". Det är även med en Stevie Wonderlåt som heter ”Someday at christmas”. Sedan gör vi ”Peace on earth/Little drummer boy” av Bing Crosby och David Bowie. Vi har även ”O helga natt” och ”Himlen i min famn” som jag spelade in i Betlehem, säger Carola Häggkvist och tillägger:

– Om artisten blöder, då berör man publiken. Om man inte blir berörd själv kan man inte tända publiken.

Utöver artist är Häggqvist även regissör och producent till konserterna i Steninge – och har varit involverad i det mesta.

– Jag kommer att ha brända mandlar utanför ladan, och allt sånt som man drömmer om när man går på en julkonsert. Jag har även haft hjälp av en bonde som heter Mats Hedeland som kommer hit med två får. Och en annan bonde, Mats Eriksson från Sättra gård, kommer med en stor julgran, så hela bygden är involverad. Anställda från Sigtuna kommun kommer även hit på genrepet, säger artisten.

De sju konserterna är mer eller mindre slutsålda. En vecka inför premiären återstod endast ett fåtal ströbiljetter. Konserterna har därmed försäljningsmässigt blivit en succé redan innan premiären har varit.

– Jag ser det som ett bevis på att jag har gjort rätt val, och att min magkänsla har stämt, säger Carola Häggkvist.

Framöver kan det bli fler konserter i Steninge slottsby.

– Vi börjar med julkolkonserterna, men sedan har jag tio olika förslag på andra typer av konserter.