Att Sigtunabon hamnade i en produktion mitt bland etablerade stjärnor som David Dencik, Helena Af Sandeberg, Shanti Roney och Sven Wollter var lite grann av en tillfällighet.

– De kom till min skola (SSHL) och hade en öppen casting, och då gick jag och några kompisar dit. Efter det gick jag vidare och fick komma på audition och fick en av rollerna, säger Sigtunabon Ella Rappich som har bott i kommunen sedan femårsåldern.

Du har ingen tidigare film- eller teaterbakgrund?

Artikelbild

| Sigtunabon Ella Rappich spelar en av rollerna i den nya dramaserien Störst av allt som visas på Netflix. Här tillsammas med Hanna och Felix Sandman.

– Nej, jag har faktiskt inte det. Men jag har alltid tyckt att det har varit roligt, men jag har aldrig spelat teater eller så.

Hur var det att spela mot etablerade skådespelare?

– Det var jättehäftigt. Jag har verkligen haft många duktiga personer runt omkring mig. Det har känts tryggt och bra.

Störst av allt är en filmatisering av författaren Malin Persson Giolitos bästsäljande roman, som nu blir streaminggiganten Netflix första svenska dramasatsning. Handlingen kretsar kring en elev som misstänkts för mord på sina klasskompisar genom en skolskjutning i Djursholm. Sedan får man följa den efterföljande rättegången och orsakerna till skjutningen.

Artikelbild

| Sigtunabon Ella Rappich spelar en av rollerna i den nya dramaserien Störst av allt som visas på Netflix. Här tillsammas med Hanna Ardehn och Felix Sandman.

– Jag skulle säga att det finns många underliggande budskap i berättelsen. Det finns flera återkommande teman som makt, kärlek, skuld och klasskillnader, säger Ella Rappich.

Serien började spelades in i slutet på förra våren och pågick fram till i höstas.

Fler elever från Sigtuna finns med i mindre roller, men ingen har en lika stor som Ella Rappich. Hon spelar rollen Amanda Steen som är bästa kompis till den misstänkta eleven.

– Amanda är en glad och sprudlande tjej som ser det bästa hos folk, men hon har ibland lite svårt att förstå att det finns mer än henne själv i världen, säger Ella Rappich.

Vad var den största utmaningen med rollen?

– Det jobbigaste var när jag skulle dansa inför alla i inspelningen, där kände jag mig obekväm. Det var lite festscener där jag skulle göra det, och det var svårt.

Dramaserien består av sex delar som alla släpps fredagen 5 april. En ovan situation för Ella Rappich som nu exponeras för den svenska filmpubliken.

– Det är både nervöst och känns exalterande, säger hon.

Till sist, har du fått mersmak för skådespelandet nu?

– Kanske det, vi får se. Det här har varit jättekul och det vore kul att göra något mer.