Hotellet som ägs av Malmegårds fastighets AB, består av 42 möblerade lägenheter i olika storlekar.

Affärsidén är att erbjuda företag vars personal behöver stanna lite längre i Stockholmsområdet och Uppsalaområdet ett boende som är billigare än på vanliga hotell.

– Vi öppnade 1 juni och har redan hyrt ut elva lägenheter. Den snabba utbyggnaden av Sigtuna kommun och flygplatsstaden runt Arlanda innebär ett större behov av personal för företagen i området och därmed ökar också behovet av tillfälliga boenden med högre kvalitet. Det är det behovet som vi tagit fasta på, säger Riadh Toumi, fastighetsförvaltare på Malmegårds fastighets AB.

Lägenheterna har två till sex bäddar vardera samt bland annat kyl och frys. I huset som ligger i Arkadenlängan, på hörnan mellan Centrumleden och Nymärstagatan, finns det även tvättstugor, postboxar med paketutlämning och en reception som är bemannad på morgonen.

På första våningen finns en ljusgård med en lounge för affärsmöten och umgänge.

Närmaste grannar är ett par restauranger och en vårdcentral.

Innan hotellet byggdes användes byggnaden som kontor åt bland andra Sigtunabygden, ungdomsmottagningen och ett skönhets- och hälsoföretag.

– Vi hoppas att vårt nya projekt kommer att avlasta många arbetsgivare som är i behov av personal från andra orter i Sverige och länder i världen. Här ska man kunna "bo hemma" fast man är borta, säger Riadh Toumi om fastighetsbolagets planer för huset.