Den 24 november klockan 18 sänds samtalet mellan programledaren Luis Palma Aguirre från Märsta och Fredrik Praesto, en av Sveriges bästa hypnotisörer. Hypnotisören är en livscoach som har skrivit böcker om hypnos och intuition och har medverkat i bland annat TV4 och P2.

– Det är kul att han vill komma till vår lilla radiostation, säger Luis Palma Aguirre som leder radioprogrammet "Av egen kraft", som fokuserar på personlig utveckling och inre kraft.

Tror du själv på hypnos?

– Hade du ställt frågan för tio år sedan skulle svaret vara nej. Jag ser det endast som underhållning som man ser på tv. Men så småningom när jag själv har blivit involverad i personlig utveckling har jag kommit i kontakt med till exempel ayurveda och yoga, och har hört om människor som har blivit hjälpta av hypnos.

Luis Palma Aguirre, som jobbar som livscoach, berättar om hypnos som botmedel mot flygrädsla, tandläkarskräck, sexuella problem, prestationsångest, allergi, högt blodtryck, dåligt självförtroende och hudbesvär, med mera.

– Därför tycker jag att det är intressant att prata med honom, säger Luis Palma Aguirre.

Vad har du själv för problem som han kan hjälpa till med?

– Nej, haha inget sådant. Men vill du kanske bli hypnotiserad av honom?

Mitt svar är nej, tack, jag är rädd för att tappa kontroll.

"Att tappa kontroll" är vad hypnosen handlar om, enligt Luis Palma Aguirre.

– Vi kan bli hypnotiserad när vi tittar på tv, film eller läser böcker. Det är när man blir så involverad i vad man gör att man tappar kontroll över tiden.

Är det bra eller dåligt då?

– Det beror på! Det är dåligt när man blir hypnotiserad när man lagar mat, säger han och skrattar. Senare lägger han till:

– Men det är bra när man mår bra av det, när man förstärks av hypnos.