Natten mot lördagen den 23 december förstördes entrén till sportbaren O'Learys i Arkaden efter en explosion. Ett stort antal fönsterrutor krossades och fasaden skadades.

Mike Budak är en av restaurangens delägare. Han säger att sprängdådet var en blixt från klar himmel.

– Det var ganska kaosartat. Vi hade 30 personer från lokala företag här som hjälpte oss och fixade det som var förstört. Vi öppnade som vanligt på lördagen för att visa att vi kämpar tillsammans.

Utredningen har precis tagits över av Stockholm Nords avdelning för grova brott som i nuläget endast kan lämna knapphändig information om förundersökningen. På lördagen genomförde polisen en teknisk undersökning av platsen och förhör är gjorda.

– Ingen är gripen. Nu får en utredare sammanställa informationen och se vad vi kommer kunna komma fram till, säger polisens handläggare Åsa Kristell.

Dagen efter kommenterade polisen händelsen och menade att det inte fanns någon känd hotbild mot krogen.

– Några hot har inte framförts så vitt vi känner till och vi har pratat med ägarna, sade Mats Almquist, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm till TT.

Brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Trots skadorna på byggnaden kunde krogen alltså hålla öppet redan på lördagen.

– Alla har jobbat resolut, inklusive O'Learys franchisetagare. Redan ett dygn efter explosionen var väldigt mycket gjort. Inte minst har glasmästeriet gjort en fantastisk insats genom att byta ut väldigt många trasiga fönster, säger Bengt Malmegård, vd för Malmegårds Fastighets AB som äger Arkaden.

Har det inträffat något liknande vid Arkaden tidigare?

– Nej, ingenting liknande. Jag vill uppriktigt sagt inte spekulera i någonting. Jag vet inte mer än att det var en explosion. Nu avvaktar jag den kriminaltekniska undersökningen från polisen för att se vad de kommer fram till.

Restaurangen var stängd vid tidpunkten för detonationen och ingen person skadades. Däremot städas sportbaren tidigt på morgonen och explosionen kunde ha utgjort en risk för lokalvårdaren, menar Bengt Malmegård.

– Efter omständigheterna får vi ändå vara väldigt tacksamma och säga att det var tur i oturen att det här inte inträffade en halvtimme senare. Då hade sannolikt städerskan kommit och hade hon funnits i närheten så hade det nog inte gått så bra.