– I grunden var det inte tänkt att skivan skulle skänkas till Cancerfonden. Det var mitt eget projekt. Men det kändes naturligt att göra det för cancerfonden den här gången också, säger Torbjörn Svahn om sitt album ”Separation”.

Sigtunabygden har tidigare skrivit om Torbjörn Svahn som skapade ”Mauds Guldkorn” till minne av sin vän Maud Andersson. När den var klar ville han fortsätta med sitt musikskapande och hade fortsatt samarbete med producenten Mats Lindfors. I samband med årsdagen av Mauds bortgång fick Mats beskedet att även han hade cancer och strax innan "Separation" skulle ges ut gick han bort, våren 2017. Torbjörn tillverkade till slut albumet och startade en insamling till Cancerfonden, där målet är att samla in 100 000 kronor.

– Låtarna som finns med är blandade, väldigt vuxna låttexter som handlar om separation, oavsett om det handlar om separation i äktenskapet eller separation från sina föräldrar, eller barn. Texterna har egentligen ingenting med cancer att göra, de har ett eget liv, även om de slumpmässigt handlar om separation. Det passar så fint men det känns såklart tungt, avslutar Torbjörn Svahn.