Logga in

Att tänka på när
du skriver insändare

Tänk på
• att det ska ha lokal anknytning, alltså handla om något som händer i eller finns i Sigtuna kommun, eller berör invånarna för att de bor just där.
• att ett namn under inlägget ger det större tyngd än en signatur. att om du ger en tistel till en namngiven person eller företag eller organisation, då ska du själv stå med namn under. att rosor ska vara personliga, vet du namnet (åtminstone förnamnet) på den som förtjänat rosen, så nämn det! Har någon på ett företag varit bussig, så ska den personens namn vara med, inte bara företagets
att du måste uppge ditt riktiga namn och kontaktuppgift till redaktionen för att din insändare ska publiceras, dock kan den publiceras med signatur..
• att vi kan redigera i insändaren, till exempel för att den ska bli kortare eller tydligare.
• att en insändare i papperstidningen inte ska vara längre än 1 500 tecken inklusive blanksteg (använd word-programmets verktyg för att kolla längden). Men skriver du en debattartikel som representant för något parti, förening eller organisation, är maxlängden 2200 tecken inklusive blanksteg. Repliker, svar, får vara max 1 000 tecken långa.
• att en kort insändare brukar få fler läsare än en lång.
• att det som trycks eller läggs ut på sajt automatiskt får mer eftertryck än det som sägs. Låt argument och fakta tala, ransonera spydigheten och tänk på att ironi kan missförstås.                

Rubrik *
Din text *
Signatur
Namn (publiceras ej) *
Kontaktuppgifter (publiceras ej) *

Senaste nytt

Om Sigtunabygden

Sigtunabygden är en informationskanal för bygdens invånare. Tidningen kommer ut 48 gånger om året och delas ut gratis till alla hushåll och företag i Knivsta och Sigtuna kommuner.

Sigtunabygden ägs av Upsala Nya Tidning
Läs mer om Sigtunabygden HÄR


E-tidningen
Du kan även läsa Sigtunabygden som E-tidning. Den hittar du HÄR