Det är när ett vittne vid bensinmacken Circle-K i Märsta slår larm om att han ser en man som liknar den misstänkte gärningsmannen som det avgörande tipset kommer in till polisen och läget blir skarpt i Märsta. Klockan är då strax efter 19 på kvällen. Vittnet uppfattar det som om mannen tittar åt hans håll och plötsligt börjar Akilov gå mot vittnets bil, samtidigt som vittnet har kontakt med larmoperatören. Vittnet känner att han måste köra i väg en bit men eftersom det är rött ljus kommer han inte ut med bilen från macken. När Akilov i stället passerar bilen och börjar gå mot Steninge slott väljer vittnet att följa efter honom med bilen.

Polisen är då på väg, men det tar lång tid, tycker vittnet som även tappar Akilov ur sikte ett par gånger innan polisen ringer från E 4 och ber om vägbeskrivning och signalement på den misstänkte.

När polispatrullen kommer lägger sig vittnet bakom polisbilen när Akilov åter syns gående längs en gångväg längs med bilvägen. Han är då på väg tillbaka mot bensinmacken. Vittnet och polisen har då hela tiden telefonkontakt.

"Är det rätt person?" frågar polisen i telefon. Sedan lägger man på.

När polisbilen med påslagna blåljus svänger upp på cykelbanan vänder sig Akilov om och ställer sig med sidan mot polisbilens front med armarna uppsträckta i luften. "Är det så här man gör i Märsta" hinner polisen tänka innan hon snabbt kliver ur polisbilen. När hon springer fram mot Akilov har han redan gått ned på knä och lägger sig sedan ned på mage med armarna rakt ut.

Polisen lägger sig sedan över den misstänkte och sätter på handfängsel samtidigt som hennes kollega kommer till undsättning.

"Jag är frås Isis, jag körde lastbilen, är det första Akilov säger till poliserna vid gripandet.